Spring naar inhoud

Nickerie

Op 18 oktober vertrek naar het Prinses Irene Kampement in Nieuw Nickerie. Ook nu gingen we weer met de CL-motorboot (2 dagen varen).

In Nieuw Nickerie hebben we weer normale dienst van de detacheringendiensten gedraaid.

Gelukkig heb ik hier een vaarpatrouille gemaakt over de Corantijn rivier, naar de Kabalebo rivier waar we de Avanovero watervallen hebben bezocht.
Op maandag 25 oktober zijn we met de korjalen vertrokken vanaf Klarasluis, nabij de monding van de Nickerie rivier. We zijn via de Corantijn rivier naar de Kabalebo rivier gevaren en op Kabalebo rivier doorgevaren tot vlak voor de Avanovero-watervallen.

Bij ons bezoek stonden de stroomversnellingen en waterval bijna droog, het was in de grote droge tijd. Wel hebben nog een doorsteek gemaakt door de busch naar de Dalbanakreek om daar de Championsval te bekijken, maar ook deze waterval stond bijna droog.
Op de terugweg zijn we over de Corantijnrivier  via de plaatsen Washabo en Apoera terug gevaren naar Klarasluis bij Nieuw Nickerie.

Op vrijdag 5 november arriveerde we na de vaartocht van 2 dagen met de CL-motorboot, weer in Paramaribo bij het zoet waterkanaal,  om terug te gaan naar het PBK.
Het verblijf in de stad duurde van 5 november tot 25 november.

  Terug naar boven

Vorige bladzijde Volgende bladzijde