Spring naar inhoud

Terug naar Nederland

Op 30 januari om 19.00 uur was definitieve afscheid van Paramaribo en Suriname.
Die middag waren we uitgecheckt in het PBK en vervoerd naar  de  steiger van de KNSM en ingescheept op het MS Oranjestad. Op de steiger nabij fort Zeelandia was het druk met mensen die ons detachement kwamen uitzwaaien. De afvaart werd met muziek van de militaire kapel opgeluisterd.

Nadat de strossen waren losgegooid en we langzaam naar het midden van de Suriname rivier voeren, kwam bij vele het besef dat de periode in Suriname toch nog plotseling eindigde.


We voeren langs het wrak van de Gosler in de Surinamerivier naar Nieuw Amsterdam en via de monding van de Suriname rivier naar de Atlantische oceaan. We zijn rechtstreeks, zonder tussen stop naar Madeira gevaren, waar we op 7 februari aankwamen.

Op Madeira hebben we op de dag een rondrit over het eiland gemaakt en een wandeling in Funshal. Na nog een nacht op de rede van Madeira zijn we via de Golf van Biscaje naar Southampton, Engeland gevaren en vandaar terug naar Holland.
In Holland direct met ontschepingsverlof en klein verlof. Na ontschepings-verlof, alles afhandelen en uitkeuren en op 2 maart 1966 met groot-verlof .


Groot verlofpas

  Terug naar boven

Vorige bladzijde