Spring naar inhoud

Laatste maand

Op dinsdag 28 december 1965 waren we weer terug in Paramaribo.
In de laatste weken en dagen hebben we veel excursies gemaakt.
Zoals een excursie naar de bananenplantage Santa Boma.
Verder ook een bezoek gebracht aan de Parbo bierfabriek en aan het Surinaams museum.

Veel wachtlopen onder andere op Zorg en Hoop. En ook nog een leuke excursie naar Fort Nieuw Amsterdam gemaakt.

In deze laatste weken ook afscheid van bekenden genomen. Ook was dit de tijd om de laatste souvenirs te kopen.

Op 20 januari  een leerzame excursie gehad langs diverse projecten uit het 10 jaren project plan.
Op zaterdag avond 22 januari 1966 ben ik uitgenodigd bij een uitvoering van een Wajangpoppen spel opgevoerd door Javanen, compleet met live muziek van een Gamelan orkest. Er waren heel veel Javanen aanwezig in een donkere schemerige ruimte.

Op zondag 23 januari, heb ik een fietstocht gemaakt langs de plantages Leonsberg,  Nieuw Amsterdam, Rust en Werk, Belware, Mariënburg, Spieringshoek en Meerzorg, bij Meerzorg met het veer overvaren naar de Heiligenweg en terug naar het PBK

Er werd die dag een Hindoestaans feest gevierd, hierdoor ben ik door veel mensen uitgenodigd om even aan te schuiven en te genieten van de traditionele gerechte en drankjes.
Op dinsdag 25 januari was de traditionele excursie naar de burger Cola-kreek, buiten Paramaribo.

Woensdag 26 januari een grote PSU-inspectie, controle of alle tropen-psu nog aanwezig is waarna een gedeelte van de tropen PSU moest worden ingeleverd bij de foerier.
S’avonds in de stad naar een dansi met Peter Dulleart, het was er reuze gezellig. Er waren hindoestaanse en mulaat meisjes aanwezig, die graag en goed danste.
Vandaag 27 januari is het de grote Souvenirsdag, een van de laatste mogelijkheden om souvenirs te kopen voor we vertrekken, want morgen moeten de souvenirs-kisten naar de boot worden gebracht.
De laatste 2 dagen waren we geconsigneerd in het PBK, we mochten wel van bekende afscheid nemen bij de poort nabij de hoofdwacht van het PBK.

  Terug naar boven

Vorige bladzijde Volgende bladzijde