Spring naar inhoud

In Grave

Opkomst bij de Technische Dienst

In Grave kregen we de basis opleiding voor dienstplichtigen militairen, als voorbereiding op onze eigenlijke dienstvak. De technische dienst bood vele mogelijkheden.  Zoals onder andere wapenmonteur, automonteur, lasser of machinebankwerker. (1 = wapen van de TD)

Tijdens die twee maanden bij de TD in Grave hebben we, veel moeten exerceren, marcheren, oefenen op de hindernisbaan of een velddienst op de heide, met veel kruip en sluipwerk. (2 en 3)

We zijn diverse keren in een bivak op de  hei geweest, waarbij veel veldoefeningen en slapen in een Pup-tentje hoorde. Zelfs nacht oefeningen behoorde tot de basisopleiding.
In deze 2 maanden naast de vele veldoefeningen en ook theorie leren uit het handboeksoldaat.

Onze conditie werd in de basisopleidng behoorlijk op pijl gebracht en na 6 weken mochten we aan onze ouders en vrienden of vriendinnen laten zien wat bij de TD hadden geleerd.
In de negende week zouden we overgeplaatst worden voor de vervolg opleiding van de functie/dienstvak bij de TD.

In Grave was in de 5e week een voorlichting over de Troepenmacht in Suriname, dat leek mij wel wat en na overleg thuis heb ik me aangemeld voor de TRIS in Suriname.

Op het aller laatste moment kreeg ik te horen dat ik werd overgeplaatst van de Technische Dienst  naar de Infanterie bij deSuriname Compagnie in Roermond
Op 5 oktober 1964 moest ik me melden bij de Suriname Compagnie  in de Ernst Casimir kazerne in Roermond.
Van mijn diensttijd bij de Technische Dienst en de Troepenmacht in Suriname, heb ik een dagboekje bij gehouden, daar ik nu de dagelijkse gebeurtenissen in terug kan lezen.


Bij de foto's (4) ook de 2 agenda's waar ik mijn aantekeningen in maakten.

  Terug naar boven

Vorige blad  ⇔ Volgende blad, Roermond